Til hovedsiden
    

   
    Bli medlem
    Siste nytt
    Artikler
    Bildeserier
    Temasider
    Bildearkiv
    Foredrag
    Effekter til salgs
    Lenker
    Spørsmål og svar
    Spør oss
    Prosjektoppgave
    Om oss
    NAF på Facebook
    Kontakt oss
    Nettstedskart
    Hovedsiden
Trykk for å lese mer om sitatet
 

Gjenåpning av Hooker-teleskopet

Av Erik Tronstad

 

Artikkel publisert i Nytt om Romfart, 18. årgang, nummer 65, januar-mars 1988, side 22 av Norsk Astronautisk Forening/www.romfart.no.

Skriv ut

Tips bekjent

 

Det berømte Hooker-teleskopet på Mount Wilson, som har vært ute av bruk siden juni 1985 (se notisen 2,5 m-teleskopet på Mount Wilson nedlagt i Nytt om Romfart nummer 57, 1986, side 18), skal nå tas i bruk igjen. Bak dette initiativet står en ny, ikke-kommersiell organisasjon, Mount Wilson Institute. Styret for Carnegie Institution i Washington, som eier teleskopet, har godkjent at Mount Wilson Observatory overføres til den nye organisasjonen fra 1. juli 1988. Instituttet akter å starte en større innsamlingsaksjon for å skaffe penger til prosjektet, og har planer om å utvikle observatoriet til et senter for offentlig opplæring, rekreasjon og astronomisk forskning. Bare å få utført nødvendig vedlikehold og få teleskopet i drift igjen, vil koste rundt 23 000 dollar.

Tekst til illustrasjon brukt i artikkelen

Det berømte, 2,5 m store Hooker-teleskopet på Mount Wilson skal nå tas i bruk igjen etter å ha vært ute av drift siden juni 1985. Bak dette initiativet står en privat organisasjon, Mount Wilson Institute, som akter å basere seg på innsamlede midler.

 
Forrige artikkel | Neste artikkel | Alle NOR 1988 | Alle Romfart/NOR
 
 
 

Alt stoff på romfart.no/.com/.org er opphavsrettslig beskyttet.
romfart.no/.com/.org eies og drives av Norsk Astronautisk Forening.