Ambisiøse politikere

Ambisiøse politikere

Publisert av RAGNAR THORBJØRNSEN den 02.08.22.

eRomfart 2022-015, Norsk Astronautisk Forening, 03.08.2022

Av Ragnar Thorbjørnsen

 

Bildene tilhører en nyhetsnotis sendt på epost til medlemmer av Norsk Astronautisk Forening. Dersom du ikke er medlem, men ønsker å motta disse epost'ene og nyte godt av våre øvrige tilbud, kan du melde deg inn via vårt elektroniske innmeldingsskjema.

 

Disse to (Vladimir Putin og Jurij Borisov) er ikke de politikerne tittelen til denne notisen (se epost) refererer til. Men begge er nevnt i epost’en.


 

Da utviklingen av USAs nye store bærerakett (Space Launch System – SLS) ble vedtatt, var det noen som mente at et mer passende navn ville være Senate Launch System. Forklaringen er at mange mente (og nok mener fremdeles) – at politikerne var på ville veier, i og med at andre, først og fremst SpaceX, har vist at oppskytinger kan gjøres mye billigere ved å satse på ny teknologi og mer gjenbrukbarhet. Til tross for at SLS er blitt veldig kostbar, mener fremdeles politikerne og NASA at SLS vil være helt essensiell for de kommende års bemannede ferder til Månen og senere til Mars. Som bildet av en fremtidig Mars-base viser, er det mye last (cargo) som skal fraktes til Mars for å muliggjøre et lengre opphold på overflaten. Og da kan kanskje “cargo”-versjoner av SLS komme til nytte.