Presidentens budsjettforslag

Presidentens budsjettforslag

Publisert av RAGNAR THORBJØRNSEN den 17.03.23.

eRomfart 2023-006, Norsk Astronautisk Forening, 18.03.2023

Av Ragnar Thorbjørnsen

 

Bildene tilhører en nyhetsnotis sendt på epost til medlemmer av Norsk Astronautisk Forening. Dersom du ikke er medlem, men ønsker å motta disse epost'ene og nyte godt av våre øvrige tilbud, kan du melde deg inn via vårt elektroniske innmeldingsskjema.

 

Budsjettforslaget er signert av president Joe Biden.

 

En prototype av romdraktene som skal brukes under månelandingene i Artemis-programmet ble vist fram den 15. mars. Axiom Space, som utvikler romdraktene for NASA, understreker at de ferdige draktene vil se annerledes ut; på denne visningen er detaljer tildekket av kommersielle årsaker, dessuten vil draktene ha en hvit overflate - som reflekterer sollyset.

 

Rosalind Elsie Franklin (25. juli 1929 - 16. april 1958) var en britisk kjemiker som bidro sterkt til forståelsen av molekylstrukturen i blant annet DNA og RNA. Dette arbeidet fikk hun liten anerkjennelse for i sin levetid, noe som nå har bidratt til at hun får sitt navn knyttet til roveren som ESA vil sende til Mars som en del av sitt ExoMars-prosjekt. Målet for prosjektet er å lete etter tegn på tidligere liv på Mars. Etter at ESA kuttet samarbeidet med Russland om dette prosjektet, ba de NASA om hjelp, og nå er det satt av penger i presidentens budsjettforslag.

 

Illustrasjon av en satellitt i Landsat-serien.