Til Månen med Artemis 2

Til Månen med Artemis 2

Publisert av RAGNAR THORBJØRNSEN den 02.04.23. Oppdatert 03.04.23.

eRomfart 2023-007, Norsk Astronautisk Forening, 03.04.2023

Av Ragnar Thorbjørnsen

 

Bildene tilhører en nyhetsnotis sendt på epost til medlemmer av Norsk Astronautisk Forening. Dersom du ikke er medlem, men ønsker å motta disse epost'ene og nyte godt av våre øvrige tilbud, kan du melde deg inn via vårt elektroniske innmeldingsskjema.

 

Astronautene som utgjør mannskapet på Artemis 2: Christina Koch (ferdspesialist), Victor Glover (pilot), Reid Wiseman (kommandør) og Jeremy Hansen (ferdspesialist). Koch blir den første kvinnen og Glover blir den første fargede person som forlater jordbanen. Hansen blir den første som forlater jordbanen uten å være NASA-astronaut. 

 


Illustrasjon av den kanadiske manipulatorarmen, som er Canadas viktigste bidrag til romstasjonen Gateway, og som skaffer den kanadiske astronauten billett til Artemis 2.

 

Astronaut Kayla Barron er med i teamet som trener for å være med på Artemis-ferdene. Hun ble ansatt som astronaut-kandidat i 2017, og har gjennomført et opphold på Den internasjonale romstasjonen fra november 2021 til mai 2022. Hun har lansert seg selv som kandidat til å bli den første kvinnen som lander på Månen. Ideen om at en kvinne skal være med på månelandingen under ferden med Artemis 3 kommer fra Donald Trump, men støttes også av president Joe Biden. Artemis-teamet består av 9 menn og 9 kvinner, så Kayla Barron er ikke den eneste kandidaten til å bli den første kvinnen på Månen.